Prepper & Think

Prepperkéim: MEG FOGTOK HALNI

2016. június 29. - ConantheBarbarian

Ütős a cím, de volt okom rá hogy megírjam. Éveken át olvastam blogokat a témában, képet kaptam a blogtulajdonosok, és a kommentelők elgondolásairól, és elképzeléseiről. Láttam pár sorozatot ami ezzel a témával foglalkozik, stb.

De a gondolkodásmód, az KATASZTRÓFA.

Nem hiába lett Prepper & Think a blog neve.

THINK! Gondolkodj! Használd az agyad! Ha már túl akarsz élni valamit..

 

Elképzelhetetlenül sok olyan elképzeléssel találkoztam, amire egyszerűen nem lehet szavakat találni. Van aki abban látja jövőjének biztosítását, hogy öngyújtókat halmoz fel. Aztán majd ha kialakult a cserekereskedelem az Esemény után, akkor ő ott majd alkuképes lesz az öngyújtóival. Drága barátom, belegondoltál már, hogy mennyi idő mire kialakul egy ilyen "piac"? És mi a biztosíték arra, hogy nem ölnek meg az öngyújtóidért? Vagy nem követnek a bázisodig? És ölnek meg álmodban az öngyújtóidért? Meg aztán mit fogsz enni addig? Mit fogsz inni? Stb...

Mások egy legyintéssel elintézik. Jön majd a BAG - direkt nem az angol verziót használom hanem a Bebasz A Gebasz "szak"kifejezést :P - és "hát majd akkor majd megyünk vidékre, és állatokat tartunk meg növényeket termesztünk." Drága barátom, belegondoltál már, hogy ezekhez a tevékenységekhez MINIMUM több éves rutin szükséges, de néha évtizedes. Elkezdtél már most foglalkozni a kérdéssel? Legalább a neten utánanéztél? Vagy egy kibaszott UBORKÁT nem tudnál elültetni? Az állattartásról nem is beszélve... Tudod hogy pl. hogy kell levágni egy csirkét? Hogyan kell feldolgozni?

Igazad van, ráérsz majd ezzel foglalkozni ha az életed lesz a tét. Vagy mégsem? o.O

Sokan igazából nem konkretizálják, hogy mi az amire fel kell készülni. Tehát akkor logikus lenne a következtetés, hogy akkor MINDENRE kezdjünk el prepperkedni, bármi is következzen be, ne érjen minket váratlanul. DE mégse ez történik, specifikus prepperkedést láthatunk, nincs egy következetes stratégia mögötte, nem indul el sehonnan, és nem is akar megérkezni sehová. Ez - így - nem - fog - működni.

Mások a természetjáró-helyváltoztató életmódban látják a megoldást. Magányos Rambo-kként járják majd a vidéket és ehető bogyók után kutatnak majd, csapdákat állítanak, és menedéket készítenek. Sok sikert hozzá.. Azért azt szívesen megkérdezném, hogy ember, baszod, EGYETLEN EGY éjszakát töltöttél már a vadonban? Erdőben? Sátorban? Vagy fán aludva? Ráérünk majd akkor igaz? Hát nem..

Nagyon-nagyon-NAGYON kaotikus állapotok és elgondolások vannak prepper berkekben. Nincs egy általános módszertan, vagy útmutatás. Csak kapkodás. Kedvencem amikor valaki úgy készül a BAG utáni életre, hogy "hát kinyomtatom a tudnivalókat papírra aztán majd tanulmányozom és alkalmazom". Szuper elképzelés :D Mondjuk megtámad egy vaddisznó, az életedet sikerül menteni, de a táskádat fel kell áldoznod érte, és a vaddisznó szétbarmolja a táskádat, az akkor már felbecsülhetetlen értékű információkkal együtt. Nem mondom, jobb mintha megölt volna, de a tudás elveszett, és nem igazán tudsz valószínűleg újra nyomtatni, ha a vadonban való túrázó életmódra kényszerültél..

 

Nem mondom hogy nálam van minden megoldás kulcsa, de kísérletet teszek arra, hogy kőkemény stratégiát vigyek a prepperkedésbe. És ezen kívül arra IS, hogy egy olyan prepperkedési útmutatót készítsek amit mindenki követhet - legyen bár kezdő, vagy vér profi. Elkezdhető "level 1-en", és szépen eljutunk "level 99-ig".

 

A következő bejegyzés a lehetséges BAG (Bebasz A Gebasz) szituációkat veszi sorra amikre fel kell készülnünk. Amikre esély van, hogy bekövetkezhetnek. VAGY általános átgondolnivalókat-tippeket fog tartalmazni mint ez a bejegyzés, talán egy kicsit több tanáccsal mint a mostani..

 

Üdv,

Conan the Barbarian

Prepper & Think

 

Évek óta váratott magára ennek a blognak az elindítása, mostanra felgyűlt annyi megosztani-való amiért már érdemes blogot indítani.

Jó ideig olvasgattam a témában régebben, a Városi Túlélő volt véleményem szerint a legjobb a témában, ezen kívül megemlíteném a túlélő blogot is.

Legtöbbször a varositulelo.blog.hu lesz amire utalni fogok, nagyon sok hasznos cikk van ott a témában. Alapvetően azonban saját cikkeket fogok készíteni, de ha van ott olyan amit leközölnék, akkor inkább linkelni fogom. Egyszerűbb és hatékonyabb így.

Egy közösség kezdett el szerveződni a VT tevékenysége nyomán, és szép számmal érkeztek hozzászólások is a cikkekhez. Ez az utóbbi időben gyakorlatilag 0-ra esett vissza, ha jól látom utoljára 2 éve volt friss cikk kitéve, ezt a hiányt akarom pótolni ezzel a bloggal. El akartam már indítani sokkal korábban, de bíztam a VT feltámadásában. Úgy tűnik azonban, hogy felesleges tovább várni. Az idő pedig fogy.

 

Hogy miért Prepper & Think? "Honnan a név, honnan a név?"

Ezt külön posztban fogom kifejteni - valószínűleg a következőben.

 

Alap infók, szabályok

- egyáltalán nem leszek rendszeres, néha lehet hogy két hónap is ki fog esni mire új cikkel jelentkezek, néha meg heti 3 lesz

- teljes mértékben szabad szájjal fogok posztokat írni, baromi szókimondóan, időnként tele lesz káromkodással

- ha nem válaszolok a hozzászólásodra akkor bocsi, de nem tekintem életcélomnak, hogy minden posztom minden hozzászólását átböngésszem naponta 3-szor, csak hogy valakinek nehogy sérüljön az érzékeny kis lelke

- ha valaki nem tetszik, moderálom, ez az én blogom, azt csinálok amit akarok